COLUMN SEPTEMBER SPAANSE FURIE IN MAASTRICHT

Spanje Zomer 2012.

Na een drukke week van het herontdekken van de wijnen uit de Rioja streek (mijn laatste bezoek dateerde al van 2004), een week waarin ik uiteraard de mij bekende wijnhuizen bezocht om banden te bevestigen c.q. te verbreken, maar ook op zoek ging naar nieuwe en voor ons bedrijf interessantere contacten, logeerde ik mijn laatste weekend voor vertrek naar Maastricht in een hotel dat mij door bevriende collega’s aangeraden was.

Enigszins loom onderuit gezakt in de zwoele avondzon, alle indrukken van de afgelopen week door mijn licht dommelende brein overlopend en in afwachting van mijn bestelde glaasje wijn, werd ik plots klaar wakker: een prachtige Spaanse schone wervelde over het terras en voorzag de gasten van de door hen bestelde drankjes. Ook ik, inmiddels heel alert, werd door de vurige Spaanse, ik noemde haar gelijk maar Carmen, van mijn glaasje Rioja voorzien. Ja dat smaakte naar meer!

Maastricht Zomer 2015

MapalcapaNa gedane arbeid genietend op een van de vele terrasjes in ons mooie Maastricht zag ik weer mijn Spaanse Carmen, ditmaal wat lichter getint van kleur, maar een even grote persoonlijkheid, wervelend en in een krankzinnig tempo alle gasten van de door hen bestelde versnaperingen voorziend. Het kan geen toeval zijn dat ik op dat moment wederom aan het genieten was van een bijzonder glas rode wijn nl. de Rioja Malacapa van de Finca de los Arandinos. De wijnen van de Finca de los Arandinos behoren nu al een aantal jaren tot ons assortiment en daar ben ik bijzonder blij mee. (sommige belevenissen moet je blijven koesteren)

Niet alleen de sfeer en de mij beïnvloedende schoonheden zijn er de oorzaak van dat de wijnen van Arandinos inmiddels tot ons vaste Spaanse assortiment behoren, vanzelfsprekend is hun onberispelijke kwaliteit het allerbelangrijkste.

De Malacapa is een Rioja met weinig houtrijping met een kersenrode kleur. Een gulle wijn met een zacht karakter en uitbundige fruittonen, bessen en zwarte vruchtjes, heerlijk soepel en sappig met een vleugje kruidigheid. De Malacapa mag best wat fris geserveerd worden.

In het hart van de Rioja wijnstreek staat het totaal concept Finca de los Arandinos. Een wijndomein, een boutique hotel (jawel mijn logeeradres destijds), een slow food restaurant en welness worden hier gecombineerd tot een mekka voor de echte levensgenieter. Voor de hotelgasten organiseert men met liefde rondleidingen en wijnproeverijen. Niet voor niets ontving Finca los Arandinos de prestigieuze prijs International Award Best of Wine Tourism 2013.

Het familiebedrijf Arandinos, waar op dit moment de vierde generatie aan het roer staat, heeft 16 ha wijngaarden waarvan een deel volledig biologisch wordt bewerkt.

Van de Rioja Malacapa met artikelnummer 1791 kunt U tijdens de oktobermaand voor een aangename prijs genieten: per 12 flessen betaalt U slechts € 6,25 per fles. Een elegante klasse wijn voor een meer dan aangename prijs. Bestellen kunt u telefonisch 043-3212155 of per mail: mail@florop.com