cursussen

Door speciaal daartoe bevoegde leraren wordt er bij onze wijnkooperij een aantal wijncursussen verzorgd. Deze cursussen worden telkens bij voldoende deelnemers in onderling overleg gehouden zodat eenieder die er aan wil deelnemen ook daadwerkelijk de mogelijkheid heeft de betreffende avonden te volgen.

Er worden een viertal cursussen gegeven. Klik op onderstaande titels voor meer informatie:

CURSUS A - Kennismaking met wijn

In 2 avonden wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de wijn.

Vragen als: Wat is wijn, Hoe wordt wijn gemaakt, Hoe proef ik wijn, Wat zijn er voor een kwaliteitsverschillen in wijn, worden uitgebreid behandeld.

Uiteraard wordt er beide avonden geproefd en worden aldus de verschillende druivenrassen, de wijnstijlen, en wijn en gerecht, uitgebreid behandeld. Voor zover mogelijk zullen ook al uw vragen aangaande wijn beantwoord worden.

De kosten voor deze twee avonden zijn € 95,00 p.p.
(minimaal aantal deelnemers 10)

CURSUS B - Meer weten over wijn

Gedurende 5 avonden worden alle onderwerpen die in de A cursus al aan bod kwamen verder uitgediept. Daarenboven worden de verschillende wijnstreken behandeld met telkenmale een proeverij van de behandelde wijnstreek. De bereiding van de verschillende wijnsoorten, de invloed van klimaat en bodem, de wijnwetgeving. Ook een blindproeverij maakt onderdeel uit van deze cursus waarbij u het geleerde in de praktijk leert te brengen. De cursus start telkenmale om 19.30 uur en is om 22.00 uur afgelopen. Bij de aanvang van deze cursus ontvangt u een compleet overzicht wat er elke avond behandeld zal worden.

De kosten voor deze vijf avonden zijn € 265,00 p.p.
(minimaal aantal deelnemers 10)

CURSUS C - Opleiding voor succesvolle deelneming aan het examen Wijnbrevet van het Wijninstituut.

11 avonden.

De opleiding bereidt u voor op het examen voor het landelijk erkende Wijnbrevet. Het examen is tevens een vereiste om te worden toegelaten tot de Wijnacademie voor de opleiding van Vinoloog. U bent natuurlijk niet verplicht examen te doen. Deze cursus geeft u een gedegen kennis van wijn en een bredere proefkennis, waarbij u een groot aantal druivenrassen kunt proeven en smaaktypes kunt onderscheiden. U leert wijnen kennen uit alle wijnregio’s en uit diverse prijsklassen van € 4,95 tot € 30,00. Om uw niveau te kunnen testen zal er de laatste avond een uitgebreide test worden afgenomen.

Aan het begin van de cursus ontvangt u een compleet overzicht wat er elke avond behandeld zal worden, alsook het cursus boek: “Op stap naar de wijn”

De kosten voor deze 11 avonden zijn € 450,00 p.p.
(minimaal aantal deelnemers 8)

CURSUS D - Cursus wijnmaken

Deze cursus bestaat uit 2 avonden theorie, waarbij uiteraard ook wijn geproefd wordt, + een dagdeel op de wijngaard met het echte werk.

De kosten voor deze cursus bedragen € 95,00 p.p.
(minimaal aantal deelnemers 10)

Voor deze cursussen kunt u zich via E-mail bij ons opgeven (mail@florop.com). Vergeet niet daarbij al uw gegevens zorgvuldig in te vullen en vanzelfsprekend welke cursus u wilt volgen. We zullen dan per omgaand contact met u opnemen.